cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dashboards Direct TLS Connection

Dunny
New Contributor II

Hi All,

Im using Dashboards Direct V1.6.1 and Im  trying to set up a simple TLS connection and having a few issues

Dunny_0-1660233973148.png

 However whenever I try to execute anything extremely simple ([]til 10) I get 'TLS Only errors

Dunny_1-1660234022523.png

Im able to open a TLS connection manually from the port. 

Dunny_2-1660234110067.png

If anyone has seen this issue before or has any tips it would be really appreciated. Also Im using kdb V4 2021.12.07. If you need any more information  please let me know

9 REPLIES 9

davidcrossey
Moderator Moderator
Moderator

Hey Dunny,

Could you try stracing the dashboards process to see if it tries opening with tcps? E.g. strace -tty -p {dash_pid}.

You should see something like the following:

 

02:24:46.784671 read(0</dev/pts/17>, "h:hopen `:tcps://localhost:10001"..., 4080) = 33
...
02:24:47.306400 setsockopt(10<socket:[4120184947]>, SOL_TCP, TCP_NODELAY, [1], 4) = 0
02:24:47.306473 setsockopt(10<socket:[4120184947]>, SOL_SOCKET, SO_KEEPALIVE, [1], 4) = 0
02:24:47.306541 setsockopt(10<socket:[4120184947]>, SOL_SOCKET, SO_REUSEADDR, [1], 4) = 0

 

Cheers,

David

David

Dunny
New Contributor II

Unfortunately Im on a windows server, so Im currently looking into windows alternatives to see if I can capture what is sent but is anyone seeing the same issue?

Dunny
New Contributor II

Hi David,

I've tried a few different windows tools but I can't seem to capture the kdb command like you have above. Are there any windows tools you know of that you have managed to capture the neccessary information or have you seen the same issue as I raised?

Unfortunately I'm not aware of any Windows tools similar to strace that might help, and I've not see this issue before.

Just to confirm, when you manually opened the TLS connection, that was on the dash.q process?

David

Dunny
New Contributor II

That is correct I can connect manually from the dash.q process

Dashboards Direct 1.7.0 is out now and we recommend you upgrade to this version. Can you also confirm if you've installed certificates?

David

Dunny
New Contributor II

Hi David,

We upgraded this morning but the issue isn't resolved. Yes we did install certificates and we can see the connection is secure when connecting over https to the dashboards page. Is there anything else I can check to confirm this?

Dunny
New Contributor II

I should add my setup details. Apologies this should have been in the original question

Kdb+ Version 4 2021.12.07

OS: Windows Server 2016 Standard. 

Browser: Edge Version 104.0.1293.54 (Official build) (64-bit)

Hi Conor,

The Dashboards team may be able to provide further insight into this for you. Could you raise  a request via Bug Reporting - KX Dashboards

David